Dansen: gezellig, sportief en een romantische avond uit voor jong en oud.

dance2Aangezien ik over genoeg tijd beschik heb ik als hobby en vermaak tennis en golf maar ik heb sinds kort een derde activiteit en sport ontdekt, DANSEN!

Hoe dit is gebeurd? Op een zaterdagavond, na genoten te hebben van het All You Can Eat concept van Boss Sushi & Grill in Assendelft ben ik, samen met mijn tafelgenoten, in plaats van naar huis te gaan Het Wapen van Assendelft binnen gestapt. We werden ontvangen door 2 aardige dames die ons een kijkje op de dansvloer gunden. Deze bleek goed bezet en de bar zag er uitnodigend uit. We zijn naar binnen gegaan en hebben een bijzonder gezellige avond beleefd. Mijn liefde voor de bal heeft ervoor gezorgd dat het dansen bij mij totaal in de vergetelheid was geraakt. Nu ik na jaren weer op de dansvloer heb gestaan spijt het mij dat ik vroeger voetbal boven de zondagmiddag danscursus heb verkozen.

Toekijkend vanaf de bar valt mij wel op dat de meeste dames op de dansvloer beter presteren dan de heren. Het is te zien dat zij duidelijk komen om te dansen en als zij gevraagd worden neemt iedereen de uitnodiging aan. Zoals ikzelf ervaren heb worden contacten gemakkelijk gelegd vooral als na de dans één van beiden( meestal de heer ) de ander een drankje aanbiedt.dansen_wapen

Nieuwsgierig als ik ben vraag ik de mensen waar men in Assendelft woont. Het antwoord? Bijna iedereen woont buiten Assendelft. Bij verdere navraag blijkt het publiek te bestaan uit singels, stelletjes en groepjes kennissen of buren van diverse leeftijden die het leuk vinden om in het weekend ergens te dansen. Men kan inmiddels kiezen uit diverse locaties binnen een straal van ongeveer 30 km van Assendelft.

Als er een paar line dance nummers worden gespeeld gaat ongeveer de helft van de aanwezigen de vloer op en de rest kijkt geamuseerd toe. Een enkeling probeert mee te doen maar dan blijkt dat het volgen van de pasjes nog niet zo eenvoudig is als het er vanaf de kant uitziet. De meer ervaren dansers helpen graag en al snel doe ik gezellig mee. De live band gaat daarna weer snel over op de foxtrot, quickstep, Engelse wals en rock &roll voor de liefhebbers.

Ik ben nu een geregelde bezoeker geworden van deze dansavonden en heb inmiddels aardig wat nieuwe contacten opgedaan. Elke 2e zaterdag van de maand staat nu bij mij in de agenda als dansavond in Het Wapen van Assendelft. Een heerlijke avond uit met een hapje, drankje, lekkere live muziek en gezellige mensen.

Meer weten? Kijk op www.hetwapenvanassendelft.nl of kom gewoon langs op de 2e zaterdag van de maand. Je bent welkom vanaf 19.30 uur op de Dorpsstraat 533C te Assendelft en er is voldoende parkeergelegenheid.

Voor nog meer feestvreugde verzorgt het Wapen van Assendelft een nieuwjaarsbal op Dinsdag 1 januari 2019, iedereen is welkom vanaf 19.30 uur. Het Wapen van Assendelft zal voor een heerlijk buffet zorgen en natuurlijk kan er ook dan weer volop gedanst worden op live muziek van de IJmondplayers!

Tot ziens in Het Wapen van Assendelft, altijd wat te doen!